Zwanger & Fit

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Wist je dat het tijdens je zwangerschap super belangrijk is om fit te blijven? Fitte mama’s hebben namelijk een prettigere zwangerschap met minder zwangerschapskwaaltjes. Daarnaast hebben fitte mama’s vaak ook een veel gemakkelijkere bevalling. 

Voor iedereen geldt in principe: eet gezond, gevarieerd en drink voldoende water. Voor jou als zwangere zijn er extra voedingsadviezen om jou en je ongeboren kindje extra ondersteuning te bieden. Heb je extra advies nodig ten aanzien van voeding en een gezonde leefstijl? Ik help je graag om samen met jou naar een gezond leefpatroon te kijken. Gun jezelf deze extra zorg. Het is ook meteen een mooi cadeau voor het kindje in je buik die hiervan mee profiteert!

Lichaamsbeweging is in de zwangerschap voor de meeste vrouwen echt een aanrader. Je blijft in goede conditie, je voelt je beter, het verstevigt de spieren en je hebt minder kans op spataders en obstipatie. Het is goed om minimaal een half uur te bewegen per dag als je zwanger bent. Sportte je al en ben je zwanger? Dan kun je gewoon blijven sporten. Houdt het wel veilig; luister naar je lichaam en sport onder begeleiding. Begin je met sporten? Dan is trainen onder begeleiding zeker een aanrader; ik heb voor zwangere vrouwen speciale sportprogramma’s waar je zelf mee aan de gang kan of samen met mij door middel van een personal training. Sporten is gezond, ook als je zwanger bent!

Waarom sporten?
Door te (blijven) sporten wordt:

 • De conditie onderhouden en/of verbeterd; je voelt je fitter en krijgt meer energie.
 • De spierkracht onderhouden en/of verbeterd; dit vermindert de kans op rug- en bekkenklachten en bekkenbodemproblemen.
 • De bloedcirculatie verbeterd, waardoor de klachten door stuwing van de bloedcirculatie verminderen; dit is ook positief voor de placenta en de baby.
 • De houding verbeterd.
 • Het herstel na de bevalling gemakkelijker en sneller omdat het lichaam getraind is.

Denk ook aan de kans op zwangerschapssuiker (diabetes). De kans dat je dat krijgt wordt ook veel kleiner als je goed actief bent, maar dan moet je wel een paar keer per week 30-40 minuten wandelen. Daarmee verhoog je je stofwisseling en verklein je de kans op zwangerschapsvergiftiging.

Sport veilig tijdens je zwangerschap!
Bewegen is gezond, maar overdrijf niet en beweeg onder begeleiding. Luister naar je lichaam!  Aanpassingen zijn belangrijk: als je harde buiken krijgt ben je dus te enthousiast bezig geweest. Wees in het vervolg wat minder fanatiek.

Hoe intensief/ zwaar mag je trainen?
Dat is ook afhankelijk van de conditie die je al had toen je zwanger werd. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit bleek dat het 3 tot 4 keer trainen gedurende 30-40 minuten bij 60% van je maximale hartslag voor de meeste vrouwen goed is. Maar natuurlijk moet je niet overdrijven en zal je naarmate de bevalling dichterbij komt en je dus ook zwaarder wordt de belasting van het sporten wat afbouwen.

Een aantal (voorbeeld) vragen waar ik je verder mee kan helpen:

 • Welke verschillen zijn er tussen een zwangere en niet-zwangere tijdens het sporten? 
 • Welke oefeningen kun je beter niet doen tijdens de zwangerschap?
 • Mag je tijdens de zwangerschap buikspieren trainen?
 • Wat is een diastase?
 • Wat is bekkeninstabiliteit en zijn hier specifieke oefeningen voor?
 • Hoe train je de bekkenbodemspieren?
 • Mag je onder bepaalde omstandigheden niet sporten tijdens de zwangerschap?
 • Hoe pak je na de bevalling je sportactiviteiten weer op en zorg je dat je weer snel "in shape" bent?
Product Prijs
Intake: Zwanger & Fit €17,50 (Eenmalig 30 tot 60 min.)
Zwanger & Fit Schema: Training €37,50/€47,50 (4 tot 8 weken)
Zwanger & Fit Schema: Voeding €37,50/€57,50 (3 tot 6 weken)
Zwanger & Fit Consult Gewichtsconsulent €35,00 (30 min.)
Zwanger & Fit Consult Gewichtsconsulent €60,00 (60 min.)
Zwanger & Fit Personal Training €45,00 per 60 min. (Locatie: Fit met Fem)
Zwanger & Fit Pakket: voor een bepaald aantal maanden In overleg kunnen we een passend pakket samenstellen

Webshop
Ook verkoop ik verschillende supplementen die goed zijn voor als je zwanger bent, of net bent bevallen! Wil je weten welke producten dit precies zijn? Of ben je benieuwd welke producten het beste bij jou lichaam passen? Neem gerust contact met mij op of kom vrijblijvend langs!